8 reaktion på “91. Mässling vs Smittkoppor

 1. Hurra, vad roligt att ni tänker köra pod varje vecka! Jag längtar fortfarande efter avsnittet då ni ska snacka med en allmänmedicinare 😉 Andra gäster jag skulle gilla är någon idrottsläkare/lagläkare. Jag tyckte också om det avsnitt då ni pratade med en tandläkare, vore kanske kul att lära sig om nåt sånt besläktat yrke. Jag har en patient som är veterinär och hen häpnar när jag skriver ut antibiotika i salvform; veterinärer verkar vara mer antibiotika-medvetna än vi tror! Ha det gott/ Carolina

 2. Hej!
  Tack för alla intressanta diskussioner som ni delar med er av.
  Jag lyssnar ofta på er men kan inte ladda ned detta avsnitt som MP3-fil som jag föredrar för att kunna lyssna utan att vara uppkopplad.
  Tillfällig miss hoppas jag.
  Hälsningar
  Ingrid

 3. Alltid så intressant att lyssna på!!! Själv pensionerad Barnsjuksköterska med nästan hela arbetslivet på BVC. Minns hembesöken på -80 talet för att verifiera barn som hade Mässling. De var verkligen sjuka och låg nedbäddade i sängen i ett mörkt sovrum pga ljusskyggheten. Hade först feber och lite oansenliga prickar i ansiktet, sen gick febern ner tillfälligt och då kom mycket utslag som spred sig ner över kroppen och som var sammanflytande och nästan peteckielika. Så intressant när ni berättar om detta med immun-svar och
  -försvar, som ligger mig varmt om hjärtat som njurtransplanterad sedan drygt 16 år. Också ett möjligt ämne… Ni är sååå bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *