85. Caput Medusa

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

13 reaktion på “85. Caput Medusa

 1. Ville bara lämna en liten bekräftande kommentar angående Märits tolkning av Caput Medusa, vår föreläsare i ämnet hade nämligen samma förklaring gällande en bläckfisk och dess utseende. Kanske mer att det handlade om tentaklernas likhet med kärlen snarare än färgskiftningarna, men ändå. Härligt annars att ni är tillbaka efter sommaren, livar upp veckorna med era små
  samtal och diskussioner.

 2. ”Vad är det för ett litet missfoster till företag?!”
  Höstens roligaste kommentar, den ska jag lägga på minnet. Känns användbar. Tack Märit!

 3. Angående skador i ridsporten: ja, avramlingar är det vanligaste av det som gör ondast. Alla ramlar av någon gång, ofta rätt många gånger genom åren om man rider mycket. Det är inte alltid man slår sig, men man kan också landa riktigt illa. Man kan både fastna och bli släpad bakom hästen och bli översprungen av hästen när man ramlat av. Ovanligare är att hästen går omkull med ryttaren på ryggen och det kan gå riktigt, riktigt illa om man får flera hundra kilo häst över sig. Utöver det kan man trampas på, bli biten, bli sparkad, klämmas mellan häst och något annat… Känner att jag inte riktigt säljer in hästsporten här, hästar är underbara och det är världens bästa känsla att sitta på hästryggen även om det inte låter så ;).

 4. Jag har funderat över två saker som nämnts i tidigare avsnitt. Det ena var när Märit berättade att hon under en tid fick jobba med telefonrådgivning/telefontriage och den andra när Christian följde med en ambulanssjuksköterska under en dag. Båda två uttryckte i samband med detta att ni numera har en helt annan respekt för de respektive yrkena/uppgifterna och uttryckte överraskning över att det var mer utmanande än ni föreställt er. Detta har fått mig att fundera över läkares syn på sjuksköterskeyrket. Är er uppfattning att det bland läkare finns en föreställning om att sjuksköterskejobbet är ett enkelt jobb? Hur går tankegångarna hos er? Tror ni att ni skulle få liknande aha-upplevelser om ni testade att jobba som sjuksköterskor på säg en vanlig kirurgavdelning, eller kanske rent utav på era egna avdelningar?

 5. Hi there I am so excited I found your weblog, I really found you by
  error, while I was looking on Yahoo for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a
  all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read a lot more, Please do keep up the excellent
  job.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *