82. Skäggdoktorn Nätläkare AB

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

13 reaktion på “82. Skäggdoktorn Nätläkare AB

 1. Hej!

  Tack för ännu ett jättebra avsnitt! Kan bara inte låta bli att kommentera kostnaden för nätläkare – ni diskuterade att kostnaden (dvs skatt) skulle bli högre om tröskeln att kontakta en läkare sänks. Jag tror man måste bredda tänket lite. Ta exemplet med ont i örat – om jag skulle träffa en läkare på vårdcentralen för detta ringer jag på morgonen och i bästa fall får jag en tid samma dag eller dagen efter. Tiden är nästan alltid kl 11.15 eller 13.40 eller liknande vilket inebär att jag måste vara borta från jobbet (inkl restid och lite marginal för man vill ju inte missa sin tid) åtminstone 3 timmar, antagligen en halvdag. Med en nätläkare (som som ni visade med exemplet i podden) behöver jag bara vara borta 15 minuter. Jag skulle tro att även om skattekostnaderna på ”kontot” vård eventuellt skulle öka med nätläkare så kompenseras det med marginal om man tittar på hela samhällskostnaden. Tyvärr räknar vi ju alltför sällan så dock…
  Vi har e-vård i mitt företags privata sjukförsäkring. Jag har bara provat detta en gång, men det var grymt bra! Saker som kan lösas online tar totalt 10 minuter, men det finns förstås också tillgång till läkare ”in person” när det är det bästa alternativet. Effektivt för försäkringsbolaget, och effektivt för mig som patient 🙂

  • Hej Sofia!
   Bra synpunkter, håller med om att samhällskostnaden minskar som du är inne på!
   Men vår huvudpoäng var att diskutera vilka är de ”saker som kan lösas online”, som du själv skriver, egentligen? Mycket går inte att lösa via mobilen enbart. Enklare rådgivning självklart och en uppföljande vård för patienter där man redan har en relation men sedan vet jag inte.
   Trevlig sommar!
   Anders

 2. Jättekul avsnitt!
  Hög igenkänningsfaktor om lukter på sjukhus. Som sjuksköterska man bra koll på vilka läkemedel man vill spilla och inte. Nutriflex luktar kräks medan Actrapid doftar fantastiskt Och Spironolakton är lätt att urskilja även i den fullaste dosett eftersom den doftar mint

 3. Bra m skäggdoktorn avsnittet. När ni diskuterar vad som händer på nks hör man att ni vet vad ni talar om. Det borde publiceras. Ang nätläkare o primärvård borde ni ta in en allmänläKare.. I primärvården kan pat söka med till synes lindrig anamnes och sedan är det något livshotande. Det är kroppsundersökningen o prover på mottagningen som ofta visar det. Vad gäller nätläkare kommer ju många ersätta en sjuksköterska i telefon på vc. Vill vi att läkare som har superlång utbildning skall användas till banala problem?

 4. I do not know if it’s just me or if everybody else experiencing issues with your blog.
  It appears as if some of the text on your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know
  if this is happening to them too? This could be a problem with my internet browser because I’ve had this happen previously.
  Cheers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *