77. Sjukhusskräck

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

23 reaktion på “77. Sjukhusskräck

 1. Hej! På Sahlgrenska, Avd thorax 12/25 sker rond mellan avdelningsläkare och sjuksköterska och rapport mellan sjuksköterska till sjuksköterska enligt SBAR. Funkar även, eller kanske särskilt, bra för mig som är ny

 2. Hej! Tack för bra podcasts! Jag tog nyligen examen på KI och vi har övat SBAR sedan starten. Det är med det verktyget vi förbereds för och förväntas göra konsultationer och överrapporteringar. Så vi verkar vara bättre förberedda än vad ni var som nyexade!

 3. Hej Ronden!

  Angående överraporteringsmetodik. Jag har precis tagit läkarexamen från KI i Januari. Under IST (Integrerad SlutTentamen) sista terminen har vi en av fyra praktiska stationer där vi examineras på överraportering/rondande med sjuksköterska. Inför IST har vi fall vi kan förbereda oss med, jag och mina kollegor körde rollspel och fick turas om att vara sjuksköterska resp. läkare, i en situation där man rondar eller överraporterar via telefon. Väldigt lärorikt och kul!
  Under tidigare terminer har vi haft OSCE-prov (även det stationsexamination) då man fokuserade mer på det medicinska under fallen, men där kommunikationen alltid skulle vara enligt SBAR.
  Tack för ett fint avsnitt!

  Aida, UL

 4. Angående rapporteringssystem så tror jag det fokuseras mer på det idag. Jag läser T6 på läkarprogrammet i Göteborg och vi har haft en del fokus på överrapportering. Inte bara S-BAR utan åtminstone två andra varianter också. Kanske är för att det är början på klin som det fokuseras mer på det. Senast idag gick vår handledare igenom det och vi övade på att rapportera ”våra” patienter på ett strukturerat vis. Så kanske blir det bättre framöver på den fronten :).

 5. May I simply say what a comfort to find somebody that actually understands
  what they’re discussing on the internet. You definitely know how
  to bring a problem to light and make it important. A lot more people must read
  this and understand this side of the story. I was surprised
  that you are not more popular since you definitely have the
  gift.

 6. Your style is really unique in comparison to other folks
  I’ve read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

 7. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of
  any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time
  and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *