77. Sjukhusskräck

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

12 reaktion på “77. Sjukhusskräck

 1. Hej! På Sahlgrenska, Avd thorax 12/25 sker rond mellan avdelningsläkare och sjuksköterska och rapport mellan sjuksköterska till sjuksköterska enligt SBAR. Funkar även, eller kanske särskilt, bra för mig som är ny

 2. Hej! Tack för bra podcasts! Jag tog nyligen examen på KI och vi har övat SBAR sedan starten. Det är med det verktyget vi förbereds för och förväntas göra konsultationer och överrapporteringar. Så vi verkar vara bättre förberedda än vad ni var som nyexade!

 3. Hej Ronden!

  Angående överraporteringsmetodik. Jag har precis tagit läkarexamen från KI i Januari. Under IST (Integrerad SlutTentamen) sista terminen har vi en av fyra praktiska stationer där vi examineras på överraportering/rondande med sjuksköterska. Inför IST har vi fall vi kan förbereda oss med, jag och mina kollegor körde rollspel och fick turas om att vara sjuksköterska resp. läkare, i en situation där man rondar eller överraporterar via telefon. Väldigt lärorikt och kul!
  Under tidigare terminer har vi haft OSCE-prov (även det stationsexamination) då man fokuserade mer på det medicinska under fallen, men där kommunikationen alltid skulle vara enligt SBAR.
  Tack för ett fint avsnitt!

  Aida, UL

 4. Angående rapporteringssystem så tror jag det fokuseras mer på det idag. Jag läser T6 på läkarprogrammet i Göteborg och vi har haft en del fokus på överrapportering. Inte bara S-BAR utan åtminstone två andra varianter också. Kanske är för att det är början på klin som det fokuseras mer på det. Senast idag gick vår handledare igenom det och vi övade på att rapportera ”våra” patienter på ett strukturerat vis. Så kanske blir det bättre framöver på den fronten :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *