76. Flow

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

9 reaktion på “76. Flow

 1. Hej! Intressant att höra era tankar om vad ni skulle göra med ert liv om ni blev ekonomiskt oberoende. Det känns lite som att vissa läkare redan är där. Alltså att de jobbar väldigt lite och bara på sina egna villkor. Då tänker jag på de som inte har en fast anställning utan stafettar en eller två veckor i månaden och lever gott på detta. De kan välja att inte jobba under barnens lov osv. De kan ägna mycket tid åt att ”förverkliga sig själv”. Det värsta jag vet är de som sagt upp sig från en arbetsplats och sen kommer tillbaka till samma enhet (eller samma stad) och stafettar med samma jobb men till väsentligt högre kostnad och sämre värde för arbetsgivaren (= vi skattebetalare egentligen). Jag inser att det finns arbetsmiljöskäl till att en del gör så, men jag tycker ändå det är FEL.
  Hälsningar
  Anna
  fast anställd pediatriker utan alltför luxuösa lovledigheter men desto fler jourer 🙂

  • Hej Anna!
   Tack för mail! Ingen av oss är ”tyvärr” i närheten av att vara ekonomiskt oberoende. Och ju mer jag tänker på det desto säkrare blir jag att jag ändå skulle fortsätta arbeta. Men antagligen inte heltid och skulle inte räcka upp handen och ta jourpass frivilligt, men någon form av läkararbete hade jag gjort.
   Anders

 2. Hej, hängiven lyssnare tillika konferenstolkstudent. Det skulle vara kul att höra er prata om era upplevelser med tolkar inom sjukvården (även om det ju är en annan typ av tolkning). Man hör ju om en del om tolkar på andra håll i den offentliga sektorn, men det vore upplysande att höra läkarnas perspektiv på sjukvårdstolkningen i Sverige.

  Kör hårt o tack för god lyssning!

  • Hej Love!
   Tack för mail! Roligt att du lyssnar på podden! Vi kan absolut prata om tolk inom sjukvården, det är en bra idé!
   Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *