73. Lite skit rensar magen

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

6 reaktion på “73. Lite skit rensar magen

 1. Hej! Tack för en fantastisk pod! Era öppna samtal och härliga humor är oerhört uppfräschade i vintermörkret.

  Har en hel del tankar men en sak som slog mig nu när under en period regelbundet träffat olika gynekologer. Nu undrar jag- vad är det som gör att mön vill bli gynekologer? Vill dom eller blir det bara så pga olika lmständugheter?

  Har träffat 5 kvinnliga och 2 manliga och de manligas sociala kompetens har varit klart i underkant. De tar inte direkt på en (vilket jag kan förstå) men så kör de in UL staven … har klart upplevt att kvinnorna är bättre/behagligare.

  Vad är era tankar?

  God jul

 2. Räknar dagarna till varje nytt poddavsnitt! Det är både underhållande, lärorikt och tankeväckande i positiv bemärkelse att lyssna på er!

  Bilaga till DN idag 8/12 en tidning från Svenska Läkaresällskapet. Man skriver bla om att det idag är vanligare för kvinnor att dö i hjärtinfarkt än män och att orsaken bl.a är en föreställning bland läkare att män drar sig att söka läkare, så när de väl gör det så tas de mer på allvar.
  Rent generellt, oavsett sjukdom, vilken är er erfarenhet av könsrollstänkande i vården? Kanske ämne i podden?

 3. Hej på er!
  Nu har jag lyssnat på Ronden i över ett år och det är ju festligt osv men jag väntar fortfarande på att ni ska bjuda in er själva som experter. Berätta lite om era respektive områden, varför de är intressanta, hur en arbetsvecka ser ut, vilket moment som är roligast osv. Vad gör ens en infektionsläkare? Är det bara var och illaluktande mojs? Och vad sysselsätter sig en narkosläkare med under en flera timmar lång operation? Berätta om jobbet för läkare utan gränser! Vi som inte är läkare ännu vill veta, ni är ju förebilderna!
  Mvh
  Lisa Högskoleprovsstuderande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *