62. Trauma i Jemen

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

2 reaktion på “62. Trauma i Jemen

  1. Tack för en bra pod! Ligger lite efter i avsnitten så har inte hunnit lyssna på detta avsnitt ännu men har en fråga till er av anledningar av denna artikel i dagens medicin. http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/03/17/fler-karriarvagar-ska-erbjudas-alla/ Inte så mycket artikeln, men kommentarerna, där flera (som åtminstone utger sig för att vara) läkare förkunnade att ssk är onödiga och framtidens vård kommer skötas av läkare och usk. Vad är era åsikter om detta? Detta är en debatt som förmodligen lätt blir infekterad men skulle vara intressant att höra hur ni tror framtidens vård kommer se ut. Kommer läkare ”ta tillbaka” medicinska uppgifter som idag ofta utförs av sjuksköterskor? Annat som ni tror kommer förändras tex patienters tillgång till iformation ( googla symptom, nätbaserade journaler) kommer kanske sätta en ny sorts press på sjukvårdspersonal?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *