56. Parisattackerna och Människokroppen 2.0

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

8 reaktion på “56. Parisattackerna och Människokroppen 2.0

 1. Kul att ni tog upp graviditet, förlossning och självklart hade det varit oerhört intressant att höra mer. Bjud gärna in barnmorska, gyn, el obstretiker! Nyfiken på att höra lite om hyperemesis gravidarum. Många därute som lider och får äta Zofran el liknande (el tom gör abort i värsta fall). Finns det någon forskning på området? Nya mediciner?

 2. Hej!

  Tack för ett intressant program, ni är otroligt underhållande att lyssna på när man är ute och går, tränar eller liknande!

  En felkonstruktion med kroppen (som troligtvis Märit håller med om) är ju det dumma samlingsrör man har till mat och luftvägar! Som skapt för att få främmande kroppar eller aspirationspneumonier, bättre hade varit separata system med mun och blåshål.

  Bra jobbat!

  Mvh
  Adam
  Underläkare Skövde

 3. Jag tycker ni borde intervjua Hanne Fjellvang, barnmorska med erfarenhet både från mvc+förlossning. Just nu chefsbarnmorska på SÖS förlossning.

 4. Sen på bollen men lite input angående förbättring av kroppen. Utan att vara expert är det väl så att nedbrytning av cellulosa hos vissa djur möjliggörs av enorma tarmpaket designade för jäsning med anaeroba bakterier som producerar dessa enzymer. Kanske att tillfört enzym till människan skulle fungera, men sannolikt med en enorm och mycket smärtsam produktion av metangas som biverkning! Jag tror jag avstår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *