50. Säsongsavslutning med SALT

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

11 reaktion på “50. Säsongsavslutning med SALT

 1. Hej!
  Jag fick hög igenkänningsfaktor när Märkt talade om hennes upplevelse från vårdcentralen under tidigt stadie av utbildningen. Jag läser själv till läkare och fick exakt samma kommentar på ett utav mina första samtal som spelades in. Jag är så lättad att jag kan bli läkare även fast man kanske viftar med händerna lite för mycket. Tack!

 2. Hej

  Det är inte så att jag missunnar er semester, men fy 17 så trist med ronden-uppehåll!
  Tack för mysiga, inspirerande stunder med olika teman så här långt i år.
  Ronden, den absolut bästa podden i Sverige!
  Intressant info om riskerna med det gömda saltet. Jo visst vet jag, men bra att bli påmind om trolleriet för att dölja sämre råvaror.
  Popcornhistorien var en nyhet för oss i familjen.

  En riktigt skön sommar önskar jag er alla tre!

  Anna

 3. Hej! Vad heter den låten ni brukar köra med typ ”mamma du kan lita på mig, jag vet vad ja gör” etc? Vem är sångerskan?
  Tack på förhand!

 4. Tack för ytterligare ett roligt inlägg!
  Förslag till diskussionsämne (om ni inte redan tagit upp det) när ni kommer tillbaka från semestern: hur ställer ni er inför att behandla 1) er själva 2) era familjer/barn 3) era vänner? Skulle ni skriva ut recept till någon utan att ha undersökt personen först, t.ex. om en vän ringde och beskrev en åkomma? Var drar ni gränsen? Hur säger man nej på ett professionellt sätt? Vad skulle ni INTE göra på era närstående? Och om ni själva blev sjuka och behövde t.ex. en LP, skulle ni söka på er egen klinik eller till ett annat sjukhus? Skulle ni behandla en kollega?
  Jag funderar

  • Den där skickades innan jag var klar!
   Jag funderar på hur själv ska förhålla mig till det eftersom läkarlinjen närmar sig sitt slut och jag snart får förskrivningsrätt! Vad skulle ni ge för råd?

 5. Naaaa, hur länge ska man behöva vänta?! Höstträningen har startat, SL kör snart vintertidtabell och löven börjar gulna. Visst måste väl även ert uppehålla lida mot sitt slut… Stort tack för en bra pod!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *