43. 150 läkare i morgonrock

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

13 reaktion på “43. 150 läkare i morgonrock

  1. Bara ett kort, men stort tack för ett oerhört intressant avsnitt! Mer etikdiskussioner om jag får önska. Saknar precis som ni medicinsk historia i grundutbuldningen, och då har jag just tagit examen.
    Fortsätt med bästa podden!

  2. Bästa podden enligt mig! Och då lyssnar jag på många olika varje vecka =)
    Vänliga hälsningar från en tandläkarstudent (som för övrigt också tycker att en tandläkare som gäst vore en bra idé).

  3. Tack för ett jättebra avsnitt ”läkare i morgonrock”, speciellt den första delen (men den andra var också bra då den handlade om etik och moral) viktigt ämne och ni hade en bra diskussion/reflexion på ett mycket självutlämnande sätt, modigt av er tycker jag!

  4. Hej!

    Ni nämnde att man borde diskutera mer medicinhistoria, och även problematiken att vissa upptäckter gjordes med fruktansvärda metoder. Gränsen är ju flytande från tid till annan. Kunskapen som tillkom ska vi naturligtvis använda, men det är ju högst rimligt att man minimerar äran som faller på upptäckaren. Ett bra exempel är att man bytte namn på Wegeners granulomatos till granulomatös polyangiit (ACR-EULAR consensus 2010). Det betyder ju inte att man slutar diagnosticera granulomatös polyangiit, men man tar ifrån Friedrich Wegener äran att ha en sjukdom uppkallad efter sig. Samma sak med Reiters syndrom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *