1.Välkomstavsnittet

Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning.

Ronden_logo

14 reaktion på “1.Välkomstavsnittet

 1. Bra podcast! Skulle gärna att ni la in en presentation av alla som är med i podcasten och vad de arbetar med för specialité. Blir svårt att skilja er av ibland när man inte vet vad varje röst heter osv.

 2. Älskar er podcast!
  Lyssnar på Filip och Fredrik, Alex och Sigge, Värvet osv osv.
  Ni tre är klart bättre än alla ovan nämnda!
  Ni är så roliga, pratar om allt mellan himmel och jord, men håller er ändå till kärnämnet.
  Riktigt underhållande och informativt!
  Blev så glad när jag hittade er pod igår, har direkt seglat upp på en förstaplats i min pod-topplista!

  Men, en enda sak som är direkt störande är att det är så stor volymskillnad på ”pausmusiken”

  Jag brukar ofta lyssna på pod’s på kvällen när man är lite trött och rentav slumrar till (inte för att ni är tråkiga 🙂 )
  Och jag blir helt klarvaken och livrädd och nästan slänger mig ut ur sängen i fly eller fäkta-beteende varje gång den bränner av i en markant volymskillnad.

  Ja, det var bara det!

  Tack för en grymt bra podcast!
  //Isabelle

 3. Lyssnade på första avsnittet idag, så jag är sen ute att kommentera. Tycker det var jättespännande att lyssna på en pod som till stor del handlar om medicinska ämnen. Det tråkiga var kommentaren om sjuksköterskor på en akutmottagning, tror det var AT-läkaren som hade haft otit som uttryckte att sjuksköterskorna ska springa omkring och bjuda på fika och gulla med patienterna, så att de blir nöjda. Tycker den kommentaren var helt vidrig och nedvärderande. Det är erfarna akutsjuksköterskor som nya AT-läkare håller i handen när de kommer till akuten, och som sjuksköterska är det en bonus om du nån gång hinner fixa fika till en patient, för vi gör så mycket annat som ex håller fri luftväg, ger läkemedel, sätter infarter, gör HLR.

  • Hej!

   Jag tror att du kanske missförstod det lite. Jag förstod honom som att det är olika förväntningar på läkare och sjuksköterskor. En sjuksköterska förväntas alltid vara på topp och urgullig, medan en läkare kan vara monoton, och får cred om de bara klämmer fram ett stelt leende. Det var nog inte en åsikt att det SKA vara så, utan ett konstanterande hur det ÄR. 🙂 Jag tycker personligen att många läkare kan lära sig lite mer kring bemötande och ”service”.

   Lyssnar nu första avsnittet. Tack för en rolig podd. Jag är 23 år gammal och har precis läst ett basår för att nu i höst storsatsa på högskoleprovet och hoppas att jag når min dröm om att komma in på läkarprogrammet nu i vår eller till nästa höst. Ska helt klart fortsätta lyssna. Tack igen!

 4. Hört talas om er och börjar först nu lyssna på er podcast ser fram emot alla avsnitt jag har framför mig. Kul och lyssna och lära sig ngt samtidigt ! Uppskattas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *